70 ára frælsisdagurin

   IMG_1158

Hugtakandi var at síggja gomlu krígsvetranarnar og onnur hátíðarhalda 70 ára dagin fyri útfrínanini frá týska hervaldinum í 1945. Støðan ávirkaði jú eisini føroyingar, sum vóru niðri í Danmark undir útbúgving og ikki sluppu heimaftur.

Og siðvenjan við at tendra ljós í vindeygunum er eisini ein vøkur staðfesting av, at fólk vilja fagna minninum um teir, sum fullu og frælisdagin 4. mai 1945, tá Danmark umsíðir varð frítt aftur.

Susan hevur í mong ár tendrað ljós í vindeygunum 4. mai, tí pápi hennara var við bæði í fyrra og seinna heimsbardaga, og hetta kvøldið var mynd av pápa hennara, George Pope, í militerklæðum sett við síðuna av brennandi ljósunum.

Og sum kristin – ja, so hava vit eina enn størri útfrían at fagna, tíat Jesus ein dag setti okkum í frælsi, tá hann  “avvápnaði tignirnar og valdini, og gjørdi tey til skammar fyri eygum alra, tá ið hann á krossinum vísti seg sum sigurharra yvir teimum.”  Kol. 2,14.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *