Kristin í Afghanistan undir trýsti

Okkara brøður og systrar í Afghamistan eru undir hørðum trýsti í hesum døgum. Støðan er spent í hesum ófriðarliga landi, og nýggju valdsharrarnir ynskja ikki demokrati í landinum, men harafturímóti at innføra sharialógir, sum gera tað torført at vera játtandi kristin í Aghanistan.
Tey trúgvandi í landinum eru ikki mong í tali – tað er torført at seta tøl á –  men hesi liva í støðugum ótta fyri tí, sum kann henda, tá Taliban hevur tikið ræði. Seinastu 20 árini hava ikki verið løtt hjá teim kristnu, men nú verður trýstið bara verri,
“Bøn er stadig vores stærkeste værktøj, når vi skal hjælpe de kristne i Afghanistan – skriva tey á donsku deildini innan felagsskapin Open Doors.
Og sagt verður ”Det er en usikker tid for de kristne i Afghanistan. Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske i de kommende måneder, og vi ved ikke, hvilken slags sharialovgivning Taliban vil indføre. De kristne møder ubegribelig modgang, så vi opfordrer til at stå sammen med dem i bøn,” sigur ein av Open Doors medarbeiðarum í Asia.

Her eru ítøkiligu bønarevni teirra í samband við Afghanistan, sum vit kunnu taka við:

Bed for Afghanistan

  • Bed om visdom til at overleve og til at håndtere afhøringer og forfølgelse – både for de kristne og for resten af befolkningen.

  • Bed for de syge og for den generelle helbredssituation i Afghanistan, hvor der er mangel på medicin.

  • Bed om fortsat adgang til rent drikkevand. Lige nu er der stadig rent vand i hanerne. Hvis vandet bliver forurenet, vil sygdomme sprede sig hurtigt.

  • Bed om, at mad må være tilgængeligt for alle. Forsyningerne af mad har været begrænsede, men er stille og roligt ved at blive bedre igen, men der er risiko for inflation, som vil gøre almindelige madvarer meget dyre.

 

You may also like...